Sí, Joaquin Phoenix nos dijo la verdad ( texto en catalan, en proceso de traducción)

01/03/2020
Maria Sanchez

El famoso actor Joaquin Phoenix es uno de los mayores activistas por los derechos de los animales. Vegano desde pequeño, utiliza su fama internacional para pedir respeto hacia el planeta y todos sus habitantes. Su speech en los Oscars 2020 fue épico!

  

Este artíulo fue publicado en la revista Gidona marzo 2020.

( Se encuentra en proceso de traducción, en breve lo colgaremos en castellano)

Sí, Joaquin Phoenix ens va dir la veritat.

I no va deixar a ningú indiferent.
Seria interessant saber quants milions de persones van assabentar-se que les vaques lleteres no existeixen, mai han existit igual que no existeixen les dones lleteres. Tampoc els unicorns.
Deu ser molt dur que de cop i volta, tranquil·lament a casa i quan menys t'ho esperes, t´ho deixin anar i sense avisar.

Les vaques i les dones igual que la resta de mamífers femelles només produeixen llet quan tenen fills per alletar.
No, la llet no surt de les ampolles ni dels tetrabrics.
Surt de les mamelles d´unes vaques que han estat inseminades artificialment una i una altra vegada, per deixar -les embarassades per a després, al cap de poques hores de donar a llum separar-les per sempre del seu fill. La llet és perquè les persones ens la posem al cafè i als cereals.
Si el fill és mascle el seu destí serà l´escorxador directament i si és femella reemplaçarà a la seva mare, quan aquesta, al baixar la producció de llet sigui enviada a l´escorxador.
Tant mares com fills criden durant dies buscant-se. No es tornaran a trobar mai.

No, tampoc existeixen els retirs poètics una vegada hagin acabat la seva vida útil descansant al camp i fent la seva. Ni això es mereixen.
El maltractament i l'abús cap als animals està tan arrelat en la nostra societat que ni tan sols som capaços de percebre- ho. De fet és possible que molta gent que llegeixi aquest article es senti confús i fins i tot irritat amb mi per ser l'autora d' aquestes línies. Per què? Perquè en el fons tothom sabem que és veritat i sabem que no està bé.

Cada vegada més persones obrim els ulls i busquem construir una societat empàtica, agradable on formar part i viure i això implica incorporar el respecte cap als altres i cap als altres, inclou a la resta d'animals també.
Tractem als animals amb els quals compartim planeta de la pitjor manera possible, com si fossis objectes sense capacitat de sentir, ni tenir les seves pròpies necessitats i de tots ells, els considerats de consum: vaques, porcs aus...són els oblidats dels oblidats.

Mentre el percentatge de gent sensibilitzada creix, les empreses subministradores de carn o llet és posem nervioses.
El discurs d'en Joaquin als Oscars, va ser ignorat per diferents agències de notícies.Com sou, poderosos lobbys que us penseu que el món és vostre!
 Durant els dies següents empreses del sector làctic van treure campanyes de publicitat parlant del benestar animal a les seves granges ( o el que és el mateix; caca de la vaca )
L´anècdota va ser llet Pascual que va fer un tuit explicant com els actors sí beuen llet i ens mostraven una foto d'en Leonardo Dicaprio.
Ens morim de riure els que sabem que Dicaprio és vegà, activista pels drets dels animals, filantrop en organitzacions mediambientals a més de ser un dels màxims accionistes en empreses de carn vegetal.
Com ens agrada Dicaprio també!
Per cert, no us perdeu Joker, en Joaquin està brillant però no tant com en el seu discurs als oscars on va ser la veu dels col·lectius més vulnerables i oprimits.We love you Joaquín!

 

Maria Sanchez

Dirección.